FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
I vårt sortiment på KitchenTime finns keramiska knivar i flera olika modeller och storlekar. Här hittar du kvalitativa keramikknivar från kända varumärken som exempelvis Kyocera och Bodum.
Dels så håller en keramisk kniv skärpan bättre än vanliga köksknivar då materialet är betydligt hårdare. Keramiska knivar har dessutom fördelen att de aldrig rostar, inte överför metallsmak till maten, samt att de medför mindre risk för bakteriesamlingar. Ska du däremot skära i ben, skaldjur och andra hårdare råvaror bör du inte använda en keramisk kniv då andra material passar bättre. Skär du mycket sallad och benfritt kött är däremot en keramisk kniv optimal. Eftersom eggen är så hård slits den ned väldigt långsamt och din kniv håller skärpan trots regelbunden användning. Många påstår att det krävs 1 keramisk knivslipning på 10 knivslipningar med en stålkniv.