FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
MAC är från början ett japanskt familjeföretag som har blivit världskända för sin tillverkning av knivar i absolut toppklass. En kombination av västerländsk design och japanskt hantverk gör MAC-knivarna både ergonomiska och mycket vassa och hållbara. Alla knivar handslipas med 15 graders slipvinkel i Seki-området i Japan, där knivar och svärd har producerats i över 700 år. Stålblandningen med bland annat volfram, molybden och vanadin blir mycket hård och är dessutom rostfri. En MAC-kniv håller sig därmed vass användning efter användning, och blir med rätt skötsel en investering för många, många år framöver.
Pro-serien är en av MAC:s mest populära serier med mycket tunna knivblad om 2-2.5 mm i MAC:s klassiska stålblandning. En extra tyngd i handtaget som i övrigt är gjort i trä ger en perfekt balanserad kniv som ligger mycket bra i handen. Detta gör att kniven med lätthet skär igenom grönsaker, kött, fisk m.m. Filékniven i Pro-serien är den absolut tunnaste kniven MAC tillverkar med en genomsnittlig tjocklek på knivbladet på mindre än 1 mm! Detta gör att kniven blir mycket flexibel, bladet kan böjas i en nästan 90-gradig vinkel. Filékniven blir därmed perfekt till att skära mycket tunna skivor fisk till sashimi eller filéa till exempel flundra och andra plattfiskar.