Morsø NAC Sauterpanna 25 cm. Tillverkad i svartlackerat gjutjärn, knopp i rostfritt stål och med handtag av oljad ek. 5,5 mm botten ger en bra och jämn värmefördelning. Lämplig för alla värmekällor. Ej lämplig för ugn och grill. 25 x 7,5 cm. 2,2 l.
Grytor och stekpannor i gjutjärn tål mycket höga temperaturer och har en unik förmåga att hålla värmen länge, så att maten kan hållas varm på middagsbordet. En gjutjärnspanna är ett särskilt bra val för att steka biffar eller fisk som ska tillagas kort på hög värme. Det ger den rätta stekskorpan och gör att köttets safter bevaras. Grönsaker som rotfrukter kan också stekas i pannan för att ge dem en läcker stekskorpa.
Gjutjärn är ett extremt hållbart material som är i det närmaste outslitligt om man tar hand om och underhåller det korrekt. Gjutjärn ska rengöras med varmt vatten. Se till att gjutjärnet är helt torrt innan du förvarar grytan. Kan efterbehandlas med olja. Morsø gjutjärn kan återvinnas.