Steba SV60 Sous Vide IPX7 cirkulator är ett litet smidigt köksredskap som öppnar dörrarna till den uppmärksammade och populära sous vide-matlagningen. Termen ”sous vide” betyder ”i vakuum” och metoden går ut på att maten tillagas i tätt förslutna plastpåsar som sänks ner i vatten vars temperatur ställs in och bibehålls med precision, med hjälp av en sous vide cirkulator. Detta ger en jämn och genomgående tillagning med perfekt resultat varje gång. Bäst av allt är att tillagningen mer eller mindre sköter sig själv!
Denna modell är användarvänlig med fyra förinställda program och tre färgsignaler som indikerar vilket steg i tillagningsprocessen som pågår. Blått sken indikerar uppvärmning, grönt sken tillagning vid satt temperatur och rött sken betyder att programmet är färdigt. Temperaturen kan ställas upp till 90°C med 0,5°C intervall, den en värmer 20 liter vatten till 56°C på 45 minuter och cirkulerar 8 liter per minut vilket ger en jämn värmefördelning och bra resultat. Spänn enkelt fast staven på kastrullens kant med klämman, ställ in önskad temperatur och tid och låt sedan din sous vide sköta resten. IPX7-klassningen innebär att hela enheten är vattentålig vilket gör den till ett hållbart redskap som tar din matlagning till nya nivåer!