FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Kai är en japansk knivtillverkare som tagit den japanska knivtraditionen på allvar och fört samman den med modern design och funktionalitet. Kai har genom sina många olika serier av knivar fått stor uppmärksamhet världen över i media och matmagasin, där Kai knivar valts ut som måsten i ett välsorterat kök. Kvalitet och design är något som Kai har haft fokus på under åren vilket gjort att man fått tillgång till en rad unika knivar i varierande färger och former. Vi har ett kvalitetsurval av knivar från Kai till olika ändamål och matlagningstyper. Välbalanserade kockknivar i klassisk design med stadiga handtag i starkt pakkaträ. De mer moderna varianterna av knivar från Kai har en god stålkvalitet i bladet och är enfärgade ur en bred färgpalett. De större knivbladen från Kai är även utsmyckade med vackra mönster vilket tillför en vacker estetik till hantverket. Alla knivar är gjorda i Japan där kvaliteten är stenhård. Kai har knivar för alla dina skärbehov i en bred variation.
Kai grundades 1908 i Seki och har i över 100 år utvecklat och sålt bestick och relaterade produkter med utmärkt funktion och skärpa. Japan är kända världen över för att ta fram de knivar som håller högst kvalitet. Produkter från Kai har sedan länge haft en hög status i Japan såväl som i resten av världen.
Santou betyder ”tre fördelar” på japanska. Santou är den traditionella formen för en universalkniv. Knivtypens namn uppstod på grund av att kniven har tre olika användningsområden; kött, grönsaker och fisk.
Nakiri betyder ”grönsakshackare”. Denna knivs bladform är traditionell för japanska grönsaksknivar och används främst till alla typer av grönsaker. Knivbladets form påminner om en yxas och lämpar sig inte för att skära i ben.
Yanagiba betyder ungefär ”pilträdsblad”. Denna knivform används främst till skivning av olika råvaror. Knivbladet är slankt och långt vilket gör att du med denna knivtyp lätt kan göra tunna skivor vilket behövs vid tillagning av till exempel sashami och sushi.
Deba betyder ungefär ”utskjutande blad” på japanska. Denna knivform används i Japan som en yxa. Kniven är stadig och tung med ett brett blad. Den främre delen av bladet används främst till att filéea fisk.